مهار اضطراب و نگرانی در کنار کرونا
این روزها تب و تاب ویروسی نوظهور تمام افکار رو به سمت خودش جذب کرده و باعث اضطراب و نگرانی در میان مردم شده است . این استرس تا زمانی که به عنوان نیرویی محرک به منظور رعایت موارد بهداشتی و پیشگیری باشد طبیعی و قابل تامل است.
پادکست خانم افسانه متولی نائینی در زمینه مهار استرس کرونا را گوش دهید:
ولی آیا میزان بالاتر نگرانی و ترسها منطقی است ؟
اگر از عواقب منفی اضطراب و استرس در حد بالا اطلاع داشته باشیم ، مطمئنا راهکارمان را تغییر خواهیم داد.
سیستم ایمنی بدن به گونه ایست که در برابر بیماری ها و عوامل عفونی از بدن محافظت می نماید و این نقش مهم را به خوبی در هر شرایطی ایفا می کند . سیستم ایمنی با آزاد سازی فاکتورها و گلبولهای سفید بیشتر در مواقع مورد نیاز، به کمک آمده و نیاز بدن را مرتفع می نماید .
حال در صورتیکه دچار اضطراب و استرس طولانی مدت و مداوم گردیم ، این میزان بالای استرس به سیستم ایمنی آسیب زده و عملکرد آن مختل می گردد
چون در شرایطی که استرس در حد بالایی باشد هورمونی بنام کورتیزول که هورمون استرس نام دارد در بدن ترشح اش افزایش یافته و ازدیاد این هورمون ، باعث آسیب زدن به سیستم ایمنی شده و سد دفاعی بدن در برابر بیماری، شکننده و آسیب پذیر می گردد.
پس متوجه می شوید که استرس و نگرانی های بیش از حد ، چطور به شما آسیب خواهد زد و در این شرایط بدن شما مقاومت خود را در برابر بیماری از دست داده و مستعد ابتلا می گردد.
در شرایط نگران کننده و بحرانی چه راهکارها و عملکردی مناسب و کمک کننده خواهد بود ؟؟
با آگاهی از سیستم دفاعی بدنمان ، بهترین روش مقابله ، تقویت کردن سیستم ایمنی می باشد . برای این منظور لازم است میزان استرس خود را مدیریت نموده و به بهداشت روانی خود توجه کنیم .
زمانی که در شرایط بحرانی بتوانیم اوضاع را مدیریت نماییم ، بی شک حال روانی خوبی خواهیم داشت.
بنا به توصیه صاحب نظران و رعایت اصول بهداشتی، این روزها جهت عدم سرایت بیماری باید زمان بیشتری در منزل باشیم .
از این اتفاق میتوان به شکل مثبت و سازنده استفاده کرد
می توانید لیستی از کارهای شخصی که می خواستید انجام دهید و به تعویق انداخته بودید را تهیه کنید و از آن لیست آنهایی که برایتان امکان اجرایی دارند را انتخاب و انجام دهید. کارهای هنری و یا هر مهارتی که در توان شما هست
ولی زمانی برای انجامش نداشته اید … میتوانیم کتابهایی که دوست داریم، فیلمها و یا هر سرگرمی دیگری را که برایمان جذابیت دارد، در این فرصت پیش رو از آنها استفاده کنیم .
با نگاه مثبت به این فرصت پیش آمده میشود برنامه های خوبی را تدارک دید .
چقدر کودکان شما دوست دارند تا با آنها بازی کنید و برایشان وقت بگذرانید و چقدر به حضور شما در خانه نیاز دارند .
اینها جنبه های مثبت در منزل ماندن است، بدلیل ویروسی که نگرانش هستیم .
چقدر می شود با چشم اندازی مثبت از یک رویداد منفی اجتماعی ، استفاده کرد ؟؟
افسانه متولی نائینی
روانشناس کودک و خانواده – خانه مهر